Onze rassen

Hereford 

Dit vlees staat bekend om haar ongekende malsheid. Dit komt omdat het vlees is gemarmerd, intramusculair vet noemen we dat. Deze vetadertjes smelten tijdens het bakken of grillen. Hierdoor is er nauwelijks tot geen vet nodig bij de bereiding.  Dit vlees kan je uitstekend bereiden op de BBQ en valt zeker onder de noemer Stoer!

Grasgevoerd waarborgt de kwaliteit

Wetenschappelijk is vastgesteld dat vlees van runderen die gedurende een groot deel van het jaar in de wei lopen en wiens hoofdvoedsel daardoor gras is, rijker is aan omega-3 vetzuren, die een beschermende invloed hebben op ons hart- en vaatstelsel.

Onze runderen lopen het ganse jaar rond buiten te grazen. Bijvoeren met krachtvoer is dan ook niet nodig omdat het in het algemeen de kwaliteit van Herefords niet ten goede komt.

 

Kempens Roodbont

Onze Regionale trots heeft een opvallend stevige lichaamsbouw en is zowel geschikt is voor melk- als vleesproductie. Hun naam is niet gestolen: ze bewijzen het Kempische landschap een dienst met hun witte prachtvacht en rode tot donkerrode vlekken. En ook op je bord maakt hun vlees indruk: mals, dieprood en met een diepe smaak.Vrij opgevoed,grasgevoerd volgens traditie en stamwaarden

 

 

Salers

Het vlees van het Salers rund staat in Frankrijk bekend als het beste rundvlees van de wereld.
De entrecotes & prime steaks zijn dan ook een van de lekkerste in zijn soort

 

 

Lakenvelder

Het hele jaar door staan ze buiten, totdat winterse weersomstandigheden dat niet meer toelaten. Dan gaan ze warm op stro in de stal tot ze in het voorjaar weer naar buiten kunnen. De Lakenvelder runderen zijn grasgevoerd.

Het Lakenvelder ras is het oudste Hollandse runderras dat in smaaktesten hippe vleesrassen als Angus en Wagyu met gemak verslaat.

..